Foto: Pixabay

Zúčastnilo se původně sedm firem, k nimž se připojilo pět vedoucích pracovníků Silicon Valley, kteří přispěli svým osobním bohatstvím, řekl Neuralink. Mezi těmito vedoucími byl Sam Altman, zakladatel Y Combinator a generální ředitel společnosti OpenAI, kterou spoluzaložili Altman a Musk.

Neuralink vyvíjí zařízení neurálního rozhraní, které nazývá N1 Link, mikročip, který sedí v lidské lebce s dráty napojenými do mozkové kůry. Zařízení by teoreticky mohlo umožnit čipu monitorovat mozkovou aktivitu a vysílat signály do mozku. Čip má spoustu teoretických aplikací, včetně léčby neurologických stavů a ​​umožnění amputovaným ovládat robotické končetiny.

Foto: Pixabay

Neuralink ve svém příspěvku na blogu uvedl, že financování pomůže uvést jeho čip na trh.

„První indikací, pro kterou je toto zařízení určeno, je pomoci lidem trpícím quadriplegií znovu získat digitální svobodu tím, že umožní uživatelům komunikovat se svými počítači nebo telefony přímou cestou,“ uvedla společnost. „Prostředky budou použity na uvedení prvního produktu Neuralink na trh a urychlení výzkumu a vývoje budoucích produktů,“ dodal. Uvidíme jak půjde výzkum nadále a jak dobře bude (případně nebude) fungovat.

Zdroj: BusinessInsider.com (odkaz)