Foto: Pixabay

Netflix je v současné době asi nejpopulárnější streamovací služba, i když nepatří k těm nejlevnějším. Její hlavní dominantou je streamování video obsahu. Nově však oznámila, že bude streamovat i klasické hry a jako vedoucího nové herní divize si najala Mika Verdua, který nabral zkušenosti jako manažer vývoje pro Oculus Quest u Facebooku či jako vedoucí vývoje mobilních her u Electronic Arts.

Vstup do streamování her by mohl v podstatě změnit koncept herního průmyslu. Nyní totiž existují videoherní platformy, jako je Epic Games, Ubisoft či GOG, přes které si můžete celou hru stáhnout a v klidu hrát. Netflix však přichází s konceptem, kde uživatelům nabídne hru jako službu. Stejně jako při sledování filmu na Netflixu se vám film nestahuje do počítače, bude i celá hra na serveru a vy ji budete pouze hrát.

Foto: Pixabay

To můžu výrazně zahýbat s celým herním průmyslem, i když vedoucí některých herních studií říkají, že je tento krok Netflixu přímo neohrožuje. Otázkou tak jen zůstává, zda se Netflix chystá vyvíjet i vlastní hry nebo zda bude jen distribuovat podobně, jako to má platforma Google Stadia.

Na jednu stranu není vstup Netflixu do herního průmyslu až tak velkým překvapením, protože již v minulosti se k podobným projektům uchyloval a dokonce si vzal některé hry, jako třeba Zaklínač, jako předlohu pro svou seriálovou tvorbu.

Zdroj: Kitguru.net (odkaz)