Foto: Pixabay

Operační systém Android patří mezi celosvětově nejpopulárnější operační systémy pro mobilní zařízení. Z toho vyplývá i logický zájem hackerů a podvodníků, kteří útočí na uživatele právě tohoto operačního systému.

Dost často se různé viry skrývají v některé z aplikací, i když tyto aplikace podléhají přísné kontrole před tím, než jsou nabídnuty v Obchodě Google Play. Zjistili jsme, které aplikace jsou ty nejhorší a které byste měli z mobilního telefonu okamžitě smazat.

Seznam aplikací pak vychází ze sofistikovaného průzkumu serveru Quick Heal. Dle doporučení tohoto serveru jsou tyto aplikace natolik nebezpečné, že každý, kdo je najde ve svém mobilním telefonu by je měl obratem smazat. Nebezpečný malware se totiž dokáže poměrně rychle rozšířit do všech vašich kontaktů a rozmnožovat se.

Foto: Pixabay

Zároveň pak odcizí i veškeré důvěrné a citlivé informace včetně hesel. Nejhorší je, že veškerý útok probíhá na pozadí a vy nemáte šanci poznat, že na vás někdo útočí. Seznam nebezpečných aplikací:

  1. Auxiliary Message
  2. Free CamScanner
  3. Element Scanner
  4. Travel Wallpapers
  5. Fast Magic SMS
  6. Super Message
  7. Go Messages
  8. Super SMS

Pro aktivaci viru je nutné, aby tyto aplikace získaly příslušná oprávnění, které většina uživatelů udílí naprosto slepě při instalaci. Proto je doporučováno mimo odinstalování těchto aplikací i pečlivě rozmýšlet, který soubor otevřete a zda příloha, která je v emailu pochází skutečně od vašeho známého. Hlavně neinstalujte ty aplikace, které na první pohled působí nedůvěryhodně.

Zdroj: Livemint.com (odkaz)