Foto: Pixabay

Facebook v pátek oznámil, že BigBox VR, tvůrci Battle Royale VR a Population: One se připojí ke studiu Oculus Studios od Facebooku, resp. Facebook zakoupil studie BigBox VR. Population One přitom přišel do světa virtuální reality teprve před pouhými devíti měsíci a trvale se řadí mezi nejvýkonnější tituly na platformě Oculus. Zároveň umožňuje hrát multiplayer pro 24 lidí v jedné hře, kde mohou mezi sebou soutěžit a překonávat se.

Podle tvůrců jde o jedinečnou sociální síť, kdy si lidé dokonce plánují, kdy se setkají s jiným kolegou. Virtuální realita tak skutečně simuluje reálný svět. Population: One je velice populární titul, který v obchodě Oculus vydělal více než 10 milionů dolarů během několika málo měsíců.

I když bude teď mít Population: One svůj domovský přístav u Facebooku, bude zároveň nabízena i na všech dosavadních platformách včetně všech pravidelných aktualizací. Podle vyjádření mluvčího společnosti BigBox VR se plánují velké změny, o kterých v tuto chvíli nemůže prozatím mluvit. BigBox se tak připojí k dalším nově získaným společnostem, které Facebook shromažďuje do svého Oculusu, jako je Downpour Interactive, Ready at Dawn, Sanzaru Games a náš český Beat Saber.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)