Foto: Pixabay

Společnost Sony patřila v dřívějších dobách k předním výrobcům digitálních fotoaparátů. V poslední době však zjistila, že daleko perspektivnější odvětví je zřejmě herní průmysl, kam investuje značné částky. Dalším faktem zůstává, že dneska jsou mobilní telefony vybaveny skutečně kvalitními fotoaparáty.

Milovníci klasických fotoaparátů by zřejmě namítli, že z klasického digitálního fotoaparátu máte o mnoho lepší fotografie, protože snímací čip je zde mnohonásobně větší. A nutno jim dát za pravdu. Na druhou stranu to, co nemá u mobilních telefonů čip, to dohání umělá inteligence. Ve výsledku tak fotografie z mobilu vypadají mnohdy o mnoho lépe než z klasické digitální zrcadlovky.

Foto: Pixabay

To vedlo obecně k útlumu celého fotografického průmyslu. Sony se proto rozhodlo, že nadobro ukončí výrobu svých digitální zrcadlovek s bajonetem A. Tuto zprávu pak nepřímo potvrdila i Sony, když začala postupně ke svým produktům ve svém e-shopu doplňovat stav „již není k dispozici.“ Tento obecný úpadek se však netýká full-frame fotoaparátů v kategorii snímačů APS-C, kde je poslední vlajkovou lodí Sony model A7R IV s 61 megapixely. Tento trend odstraňování zrcadlovek ze svého sortimentu si za své vzaly i konkurenční společnosti Nikon, Canon a další.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)