Foto: Pixabay

Realme 8 5G má být novou vlajkovou lodí v kategorii střední třídy zaměřenou převážně na mladou generaci. Na našem trhu bude dostupná v barvách ultrasonická černá a ultrasonická modrá. 5G je prostorově náročnější než u 4G telefon myšleno z pohledu hardwarového vybavení – jen anténa má o 200% větší rozměry než 4G. Tloušťka telefonu se i přes to podařila stáhnout až na 8,5 mm.

Díky této tloušťce je to nejtenčí mobilní telefon s 5G technologií vůbec. Je zde Full HD+ displej se 600 nity a 90 Hz. Díky 600 nitům je dobře čitelný i na přímém slunci. Co se týče procesoru, je zde Dimensity 700 5G vyrobený 7nm procesem. Je o 30% efektivnější z pohledu využití energie než procesory vyráběné 8nm.

Jedná se o osmijádrový procesor s 2,2 GHz taktovací frekvencí. O grafiku se zde stará procesor ARM-Mali G57. Realme pak integroval navíc tzv. Smart 5G technologie, kdy telefon sám přepíná k 4G a 5G, čímž docílí o 30% nižší spotřeby. Nově se zde objeví i tzv. „super úsporný režim“, díky kterému se dostanete na 5%, což stačí na 2h telefonování, 34h v pohotovostním režimu či 6h přehrávání hudby.

Při plném nabití jinak vydrží 529 hodin v hotovostním režimu či 31 hodin telefonování. Přesuneme se k fotoaparátu, který má 48 MP s integrovaným nočním režimem a dokáže fotit na makro od 4 cm. Selfie fotoaparát pak má 16 MP doplněný o umělou inteligenci na zkrášlení pleti a obličeje.

Čtečka otisků prstů pak není integrována do displeje, ale je poměrně nešikovně na boku. Paměť telefonu si můžete rozšířit až o 1TB a navíc k paměťové kartě můžete vložit až 2 SIM karty. Vývojáři navíc doplnili paměť o DRE technologii, která dokáže zefektivnit využívání pamětí. Ze softwarového hlediska budete spokojeni, je zde čistý Android 11 doplněný o Realme UI 2.0, který nemá žádné zbytečné věci ani aplikace. Podle oficiální zprávy z tiskové konference Realme je navíc strategií společnosti neprodlužovat prodej stávající Realme 7 5G. Chce zkrátka jen doprodat vše, co je v distribuční síti.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Realme