Foto: poskytnuto společností Lenovo

VZHLED

Notebook svým vzhledem zapadá přesně do modelové řady Yoga Slim. Je tenký, lehký, celokovový, ale zároveň působí pevně a robustně. Je to zkrátka elegán na cesty i do kanceláře. Povrch notebooku je matný a nezanechává na sobě příliš otisků prstů.

Při otevírání displeje je zde dobře nastavená vůle pantů, takže ani nevržou, ale zároveň drží pozici displeje. Jediné, co nás trochu zamrzelo, je otevírání. Není zde totiž žádné tlačítko či čudlík a na otevření notebooku to chce zkrátka trochu trpělivosti.

Notebook má na jedné straně sice dva USB-C porty, ale pouze jeden jediný USB-A 3.2 port. V praxi tak můžete připojit jen externí myš. Pokud byste chtěli i externí klávesnici, museli byste to vyřešit pomocí bezdrátových zařízení na jeden jediný USB port. Naštěstí tento notebook obsahuje alespoň klasický Jack 3.5 na sluchátka. Na pravé straně pak máme trochu netradičně umístěné tlačítko na zapínání.

KLÁVESNICE A TOUCHPAD

Tento notebook postrádá numerickou klávesnici, což vlastně vůbec nevadí. Rozložení kláves je pak poměrně optimální a na poměrně malý notebook má celkem velké a pohodlné klávesy. Pocitově jsou pak klávesy při dotyku měkké a pohodlné. Touchpad je umístěn uprostřed a jeho velikost je optimální. Stejně jako klávesy i touchpad je pocitově měkký a reaguje v reálném čase.

DISPLEJ

V tomto případě se setkáváme se 14″ displejem typu OLED od Samsungu. To nám v celku zaručuje kvalitní kontrast. Celou atmosféru pak dokresluje i vysoké rozlišení 2880×1800 px s obnovovací frekvencí 90 Hz. Podle údajů od výrobce zde máme také 100% gamutu DCI-P3 a 125% sRGB. Lenovo navíc doplnil vizuální efekt o svou funkci Dolby Vision. To z něj dělá ideálního partnera na sledování filmů či hraní her. I když je displej lesklý, má téměř maximální pozorovací úhly, a to i při ostrém protisvětle.

ZVUK

O zvuk se nám starají reproduktory Harman doplněné o Dolby Atmos, což již samo o sobě je zárukou kvality. Hlasitostí pak není pro tyto reproduktory problém zaplnit středně velkou místnost. Výšky zde nepraskají a basy to zvládá až překvapivě dobře, i když to není basový reproduktor. Komu by to přeci jen nevyhovovalo, může využít možnost externích sluchátek.

HLUČNOST

Notebook má své nádechy především ze spodní strany s tím, že je nepatrně vyvýšen nad desku stolu. I to ale někdy nestačí a může se poměrně rychle přehřát. Na druhou stranu patří notebook s hlučností spíše k průměru. Je jasné, že při zátěži se trochu zadýchá, ale přesto je to pořád ve snesitelné hladině.

VÝKON A ÚLOŽIŠTĚ

O výkon se zde stará procesor Intel Core i7 11. generace s integrovaným grafickým čipem Intel Iris Xe. K tomu je vše podpořeno ještě 32GB operační pamětí a 1TB SSD úložištěm. To bohatě dostačuje na veškerou potřebnou kapacitu pro home-office, kancelář, školu či hraní her. Výkonem i kapacitou úložiště pak zvládne prakticky všechny moderní hry a zároveň i náročné výpočetní programy.

VÝDRŽ

Výdrž je tradičně náročná disciplína na hodnocení. Vždy totiž závisí na tom, k čemu notebook využíváte. Pokud ho budete šetřit a budete jen psát ve Wordu či brouzdat na internetu s minimálním jasem displeje, můžete se dostat skutečně až na zhruba 15-18 hodin výdrže. Pokud koukáte na filmy, hrajete hry nebo ho využíváte pro video hovory bude samozřejmě výdrž diametrálně menší. Zpravidla byste se ale neměli dostat pod 8 hodin.

ZÁVĚR

Tento notebook nás v každém směru potěšil. Má dlouhou výdrž, dobrý výkon, je robustní, ale zároveň tenký a lehký. Jediné, na čem by vývojáři od Lenova měli ještě zapracovat je lepší otevírání notebooku a lepší umístění jeho chlazení. Pokud by ho někdo chtěl použít jako herní notebook, musel by si zkrátka pořídit speciální podložku. Co se týče barev i zvuku tak ty rozhodně předčí svou cenovou kategorii. Za naši redakci můžeme tento notebook rozhodně doporučit. 

Zdroj: TZ Lenovo, wccftech.com

POZITIVA:

výborný obraz

dotykový displej

rychlý procesor

velká operační paměť

dobrý zvuk

měkká klávesnice 

velká paměť

NEGATIVA:

  • absence více než jednoho USB-A 3.2 portů
  • špatné otevírání displeje
  • malé nožičky / menší prostor pro nádech chlazení