Foto: Pixabay

Elon Musk se o víkendu ukázal ve známé americké komediální show Saturday Night Live (SNL) jako hostujcího moderátora. Při příchodu měl Elon monolog, který byl spíše takovým přiznáním. Uvedl v něm, že má lehkou poruchu autistického spektra, tzv. Aspergerův syndrom.

Podle agentury AP byl tento monolog kombinací pokory a arogance. Agentura Reuters k tomu uvedla, že Elon Musk přijal pozvání do pořadu jen proto, aby udělal reklamu svým společnostem SpaceX a Tesla. Musk své vystoupení komentoval slovy: „Moderovat Saturday Night Live je skvělé, a to myslím vážně. Někdy, když něco řeknu, musím dodat, že to myslím vážně.“

Nejzajímavější byla však ta část, kde Elon podotkl, že je první moderátor této show s Aspergerovým syndromem nebo alespoň první, který to přiznal. Je to historicky poprvé, co Elon přiznal tuto nemoc, která mu částečně brání ve vytváření sociálních kontaktů.

Na to, že Musk trpí formou autismu, hýřil vtipy na svůj účet, ale za to můžou částečně i scénáristé. Podle některých kritiků nebyla volba Muska coby moderátora příliš šťastná. Lidé jsou neustále v depresích z probíhající pandemie a mezitím Musk oslavuje své narůstající bohatství a navíc sám zlehčoval mimo jiné i koronavirus.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)