Foto: Pixabay

Společnost Sony je hrdým majitelem herní konzole PlayStation, to není nic nového. Nová je však zpráva, že si Sony nechal patentovat nový systém umělé inteligence, jehož úkolem bude hraní her. V praxi by to tak měl být herní bot, který bude schopen pokračovat ve hře za nás. Většinou slouží herní boti pro doplnění počtu hráčů ve hře do určitého stavu všude, kde chybí skuteční lidští hráči.

Sony to však pojalo zcela opačně a funkci bota povýšilo. Ten má nyní být schopen nejen herní sestavu doplnit, ale kompletně nahradit lidského hráče. Podle Sony by ale neměla nastat situace, kdy budeme koukat na naši hru jako na streamujícího hráče, který hraje za nás.

Foto: Pixabay

Bot bude mít na počátku jen základní dovednosti a postupně se bude učit tím, že bude sledovat naše výkony. Jinými slovy, pokud sami hry moc neovládáme, bude nám bot v podstatě k ničemu. Do budoucna by však mohli boti být natolik vyspělí, že lidského hráče zcela nahradí a navíc budou schopni mu přizpůsobit jeho osobitý herní styl.

Pravý účel tohoto patentu bude zřejmě možnost zastoupení ve hře v případě, že na vás přijde potřeba a vy budete v situaci, kdy nemůžete hru přerušit, zejména pak v multiplayerových hrách. Nahradí tak v podstatě známé AFK. Sony se navíc rozhodlo, že zvýrazní ty pasáže hry, které za nás hrála umělá inteligence, abychom si je mohli projít i my sami. Potenciálních využití je zde celá řada, a proto je jen na Sony, jak s touto technologií naloží a čím nás překvapí.  

Zdroj: PC Gamer.com