Foto: Pixabay

Jeden z největších šachových velmistrů, Garri Kasparov, si vytvořil svou vlastní šachovou sociální síť nazvanou Kasparovchess. Její desing je pak stylově vyveden do černých a bílých políček. Tato nová sociální síť by měla být primárně určená hráčům, nicméně díky svým funkcím je obecně považovaná za další sociální síť, a to nejen svým zaměřením na komunitu.

Garri Kasparov sám prohlásil, že se jedná o dlouholetý projekt a že je pyšný na to, že se konečně může pochlubit světu. Podle něj je jeho sociální síť Kasparovchess důkazem, že šachy jsou víc než jen strategie a taktika. Sám pak nazývá Kasparovchess komplexní platformou pro šachisty.

Foto: Pixabay

Sociální síť je určená všem kategoriím hráčů stejně tak, jako fanouškům. Díky této aplikaci by se dle Garriho mínění mohli učit začátečníci od mistrů. Mimo jednotlivých partií chce poskytovat i službu analýzy her, přes 50 000 hádanek s šachovým tématem, články, dokumenty, rozhovory nebo dokonce i podcasty s předními osobnostmi šachového světa.

Mělo by zde být zkrátka vše, co se týká šachů. Půjde v podstatě o konkurenci známému portálu Chess.com. V tuto chvíli však není sociální síť ještě plně přístupná veřejnosti. Ti, co by měli zájem se přidat, mohou zanechat na stránkách svůj e-mail a zapsat se do pořadníku. Přesný termín spuštění Kasparovchess není v tuto chvíli znám.

Je však jasné, že Kasparov to nedělá jen pro lásku k šachům. Nová herní platforma má být zpoplatněna, a to 300 Kč měsíčně, což sice není úplně málo, ale na druhou stranu mít možnost učit se od těch nejlepších. Kdybyste chodili na soukromé hodiny šachu k mistrovi, zaplatili byste více. Výhoda konkurenčního portálu Chess.com je, že stojí jen 600 Kč za rok.

Zdroj: Techbriefly.com (odkaz)