Foto: poskytnuto společností Huawei

VZHLED

K dispozici je Huawei Band 6 hned ve třech barvách, a to černé (Graphite Black), oranžové (Amber Sunrise) nebo dámské růžové (Sakura Pink). Velikost náramku je 43 x 25,4 x 10,99 mm a váží pouhých 18g, takže je na ruce vlastně ani neucítíte.

V našem testován jsme měli k dispozici černé provedení náramku a nutno podotknout, že je to skutečně povedené. OLED displej náramku má uhlopříčku 1,47 palců a rozlišení 194 x 368 px. Barvy jsou pak velice ucházející a pro svůj účel dostačující. Během testování nebyl problém ani s pozorovacími úhly či se zhoršeným pozorováním během ostrého slunce.

Pokud by vám však jas nevyhovoval, můžete si ho snadno upravit přímo v nastavení náramku. Za zmínku stojí jistě i extrémně odolné sklo o které jsem se několikrát nešikovně otřel, ale nezaznamenalo ani jeden škrábanec. Pouzdro pak ani zdaleka nepřipomíná svůj plastový původ, ale zjeve se hlásí spíše k dražším hodinkám a hliníkovému provedení. Na pravém boku pak nalezneme jediné ovládací tlačítko, Na spodní části jsou pak nabíjecí plošky a důležité senzory.

OVLÁDÁNÍ

Vzhledem k tomu, že se jedná o náramek ze střední třídy, nemůžeme zde očekávat pokročilé možnosti personifikace ani instalace aplikací třetích stran. Sami však po chvilce nošení zjistíte, že v podstatě ani žádné další funkce nepotřebujete.

V mobilní aplikaci spárované s tímto náramkem si můžete nastavit jakoukoliv notifikaci chcete a přímo na náramku pak můžete nastavit časovač, stopky, budík a další užitečné funkce. Veliké plus pro Huawei je i OS, který je kompletně v češtině. Boční tlačítko použijeme pouze pro zobrazení menu či pro opuštění menu. Vše ostatní děláme prstem na dotykovém displeji.

V menu následně máme různé fitness funkce, měření srdečního tepu, saturace okysličení krve, informace o spánku, svítilna, prozvonění mobilu, série fitness cvičení nebo dechová cvičení. Navíc umí náramek pracovat se všemi běžnými aktivitami, jako je měření kroků, vzdálenost či množství spálených kalorií. Běžně bývá k dispozici pouze cca 20 aktivit. Huawei Band 6 však nabízí až neuvěřitelných 96 aktivit.  

MOBILNÍ APLIKACE

Huawei nabízí i pohodlnou aplikaci pro mobilní telefony s Androidem a iOS. Párování pak probíhá pomocí Bluetooth 5.0. Aplikaci pak najdete v AppGallery, kterou si musíte do mobilu stáhnout a nainstalovat manuálně, protože v obchodě Google Play bohužel není. Nejde však o žádný problém. Po nainstalování AppGallery si můžete nainstalovat aplikaci Huawei Health nebo chcete-li Zdraví. Samotná aplikace stejně jako náramek je také plně v českém jazyce.

VÝDRŽ

Co se výdrži týče tak dle údajů od výrobce by měl náramek vydržet při šetrném a úsporném zacházení zhruba dva týdny. My jsme při testování měli zapnutou funkci měření SpO2, spánku, tepu a notifikace asi z 13 aplikací. Při tomto nastavení nám vydržel náramek krásných 12 dní. Oproti konkurenčním produktům tak nabídne téměř dvojnásobnou výdrž. Co nás také potěšilo je rychlo nabíjení, kterým za pět minut nabíjení dostanete dostatek energie na dva dny provozu.

ZÁVĚR

Na závěr nezbývá nic jiného než pochválit Huawei za výborný produkt, kterému dominuje zejména opravdu kvalitní OLED displej s výbornými barvami a skvělou odolností. Za zmínku také stojí český operační systém, dlouhá výdrž a téměř stovka aktivit, které nabízí. Náramek je natolik propracovaný, že působí dokonce dražším dojmem, takže na svou cenovku se jedná o unikát. Jediné, co by mohl někdo vytknout je nutnost stažení AppGalery a Huawei Health. V praxi pak instalace těchto aplikací trvá pouhých 5 minut, takže se o žádný problém nejedná.

Zdroj: Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe/ Lukáš Erlebach, interní TZ Huawei

Pozitiva:

  • Design

  • Kvalitní displej

  • Čeština v aplikaci i v náramku

  • Praktické rozměry

  • Velký výdrž

  • Téměř sto aktivit

  • Přijatelná cenovka

Negativa:

  • Nemožnost stáhnout aplikace z Google Play