Foto: Pixabay

Americký občan Seth Aaron Pendley aktivně plánoval zaútočit na datacentrum Amazonu v americké Virginii. Nyní již sedí v cele předběžného zadržení, protože mu na jeho plánovaný teroristický čin přišla FBI a včas zakročila. Hrozí, že Seth dostane až 20letý trest.

Seth je známým recidivistou, protože se účastnil obsazování Kapitolu a kdyby nezapomněl pušku v automobilu, byl by ozbrojen. FBI dokázala zadržet Setha díky jeho vlastnosti chlubit se. Seth totiž na serveru MyMilitia.com pod přezdívkou Dionysus uvedl status: „menší experiment, který způsobí hodně horka a může být nebezpečný“.

Foto: Pixabay

Jeden z uživatelů se dotázal v komentářích, jaký má být výsledek a Seth sdělil, že smrt. To přišlo jednomu z uživatelů podezřelé a celou konverzaci nahlásil na FBI. Další důkaz získala FBI na chatovací aplikaci Signal, kde Seth diskutoval možnost použít trhavinu C4 k útoku na datacentrum Amazonu s cílem vyřadit z provozu 70% globálního internetu.

Seth měl dokonce připraven i podrobný plánek s označenými místy, kam chtěl trhavinu rozmístit. Do této konverzace se již vložil přímo utajený agent FBI, který nabídl dodání trhaviny C4. Seth souhlasil a dokonce došlo i na předání. Během toho však zakročila FBI a Setha zatkla.

Seth vypověděl, že důvodem útoku mělo být přerušení nadvlády oligarchií v podobě FBI a CIA. Pro výpadek 70% globálního internetu by musel zničit více datacenter, protože jen Amazon má desítky center napříč USA. Zpráva, která mohla tento útok podnítit je smlouva mezi Amazonem a CIA o vytvoření cloudu pro zpravodajské agentury a přísně tajné materiály za 600 milionů dolarů.

Zdroj: Justice.gov (odkaz)