Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Největší český e-shop s potravinami Rohlík.cz, který vlastní skupina Rohlik Group, zaznamenal během koronaviru extrémní nárůst prodejů. Důvodem je, že donáška nákupu domů je daleko bezpečnější než pohybovat se v obchodě. Navíc pro některé starší, nemohoucí či lidi v karanténě je to prakticky jediná možnost, jak si zajistit potravu.

O plánu rozšířit své podnikáni informoval majitel již několikrát, ale dnes přišla zpráva, že Rohlík.cz obdržel pro tento svůj projekt v přepočtu pět miliard korun od investorů. Firma hodlá tyto finance investovat do rozšíření na německý trh, rozvoji stávajících aktivit a samozřejmě i do technologií a zlepšování služeb.

Již na konci loňského roku otevřela společnost svou dceřinou společnost ve Vídni pod názvem Gurkerl.at. V Německu pak bude náš Rohlík vystupvat jako Knuspr.de. Mezi investory, které tento projekt zaujal patří například Partech a Index Ventures, dále investice poskytly EBRD, J&T Banka, Quadrille Capital, R2G a dosavadní investor Enern.

Rohlík.cz je extrémně rychle rostoucí společností a její zakladatel, Tomáš Čupr, tvrdí, že jeho cílem není jen doručit co nejrychleji potraviny, ale uspokojit potřeby rodin napříč Evropou. Jen za loňský rok využilo jeho služeb přes 750 tisíc zákazníků. V poslední dnech se dokonce nabídla s dobrovolným rozvozem vakcín, když tuto logistiku nebyl stát schopen zařídit.

Zdroj: TechCrunch.com (odkaz)