Foto: Pixabay

Akcie Tesly zaznamenaly minulý týden pokles o 11,5 %. Elon Musk vlastní 18 % procent těchto akcií, a tak, podle Bloombergova indexu miliardářů, jeho celkové jmění pokleslo o 27 miliard dolarů. Hodnota poklesu se rovná hodnotě majetku Jamese Dysona, zakladatele technologické společnosti Dyson, který je podle výše uvedeného žebříčku 52. nejbohatší muž na světě.

Od začátku roku si Musk se Jeffem Bezosem, zakladatelem internetového obchodu Amazon, předhánění v prvenství nejbohatších mužů planety. Nyní je Musk na druhém místě s hodnotou svého majetku, která činí 157 miliard dolarů. Je tedy p 21 miliard dolarů chudší než Bezos, jehož majetek činí 177 miliard dolarů. Stále je ale Musk před Billem Gatesem.

Foto: Pixabay (odkaz)

V minulém roce akcie Tesly vzrostly o 743 %, a tím se ocitly na 5. místě v žebříčku nejoceňovanějších akcií společností na akciovém trhu. Letošní rok opět zvýšily svoji hodnotu, a to o 25 %, a dostaly se tak na uzavření hodnoty, rekordních 883,90 dolarů v lednu. Od té doby ale ztratily téměř třetinu své hodnoty. Jejich tržní hodnota je v seznamu až na sedmém místě.  

Zdroj: CNN.com (odkaz)