Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

V poslední době je velice rozšířený způsob platby pomocí mobilního telefonu a technologie NFC. Ne každý však chce data o své platební kartě sdílet s Googlem a dává přednost klasickým kartám zabezpečených PINem. Nově však přichází společný projekt Samsungu a MasterCard, jehož výsledkem je již druhá generace biometrických platebních karet.

Tyto karty jsou výjimečné v tom, že mají integrovanou čtečku otisků prstů, takže platbu nemusíte potvrzovat PINem, ale můžete ji potvrdit otiskem svého prstu. První generace těchto karet se objevila již v roce 2017, ale bohužel se nesetkala s příliš kladnou odezvou.

Pro vývoj druhé generace karet se MasterCard spojil se společností Samsung, která bude dodávat čipy. Zároveň sami vývojáři potvrdili, že tyto karty jsou v nákladech na výrobu levnější než jejich předchůdci, ale nic se neubralo, co se týče bezpečnosti. Celá platba pak v praxi probíhá velice jednoduše. Při přiložení platební karty k platebnímu terminálu musíte mít zároveň prst položený na čtečce otisků prstů.

I když to může vypadat poměrně komplikovaně, nejde o nic složitého, protože čtečka je umístěna tak, aby odpovídala přirozenému intuitivnímu uchycení karty. Nová karta dostala název Samsung Card a bude v první řadě nabídnuta na korejském trhu. Zda se tato novinka rozšíří i do dalších zemí není v tuto chvíli vůbec jasné.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)