Foto: Pixabay

Poměrně nedávno oznámily celosvětové platební společnosti MasteCard a PayPal, že začínají podporovat kryptoměny a platby v nich. Přitom ještě před pár měsíci či léty by se něco takového zdálo jako silně nepravděpodobné. Důvěra v hodnotu kryptoměn totiž nebyla příliš velká.

Je také logické, že tímto krokem, stejně jako akceptací Bitcoinu ze strany společnosti Tesla, se hodnota Bitcoinu vyhoupla o stupínek výš. V současné době se hodnota Bitcoinu pohybuje okolo 60 000 USD. Zcela novou zprávou je, že svou podporu kryptoměn oznámila i největší platební společnost Visa. Umožnit to má pomocí spolupráce s platformou Crypto.com.

Foto: Pixabay

Nemá však jít o přímou podporu Bitcoinu, ale o stablecoinu, což v praxi znamená všech kryptoměn, jejichž hodnota je přímo vázaná na americký dolar a zároveň běží na blockchainu Ethereum. Vedení společnosti Visa uvedlo, že tento krok je jen odpovědí na rostoucí poptávku jak ze strany spotřebitelů, tak ze strany klientů. Všem stranám to umožní provést transakce bez toho, aby bylo nutné nejdříve kapitál směnit za digitální mince a následně uskutečnit transakci.

Jak Mastercard, tak Visa se shodli, že koncept jejich domény, což jsou platební metody, se v posledních letech změnil, resp. zobecnil. Dříve šlo převod peněz z účtu na účet. Nově to vnímají jako přesun určité hodnoty, a to jak v kryptoměnách, tak v tradičních měnách. S tímto konceptem souhlasí i Elon Musk, zakladatel a CEO automobilky Tesla, která umožňuje platby za kryptoměny, ale která nechce tyto kryptoměny směňovat za jiné měny. Podle Elona Muska je procentuální růst hodnoty Bitcoinu větší než růst úrokové sazby.

Zdroj: uk.investing.com (odkaz)