Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Jak jsem již zmínil, Intel ukončil záruku, která vám umožňovala i po přetaktování procesoru dostat záložní čip za malý poplatek. To znamená, že pokud jste si taktovali procesor a dopadlo to tak, že jste ho následně nemohli používat (protože taktujete asi stejně dobře jako já), tak vám Intel za 20 až 30 dolarů poslal záložní čip (cena se liší podle generace čipů a ceny, které jsem psal byly mířeny na 10. generace). Ještě by bylo dobré zmínit, že náhradní čip jste si mohli vybrat pouze jednou.

Zajímavé (nebo možná spíš vtipné) je to, že v průběhu let se zlepšovaly natolik, že v dnešní době se pohybují na okraji svého výkonu, takže je téměř nemá smysl taktovat, proto na tuto možnost buď lidi zapomněli, nebo ji nevyužívali, jelikož prostě netaktovali. Právě z tohoto důvodu jej Intel zrušil s těmito slovy: ,,Seeing lower demand for the Performance Tuning Protection Plans. “ („Vidíme nižší poptávku po Plánech Ochrany Ladění Výkonu).

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Intel tedy již nebude nabízet tyto služby pro nové procesory od 1.3.2021, jedinou výjimku zde bude tvořit procesor Intel Xeon W-3175X, který je právě jak stvořený pro přetaktování. Pokud jste si ale koupili procesor od Intelu ještě před 1.3., tak vám tato záruka zůstává u jakéhokoli procesoru a záruka trvá až po dobu tří let. 

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)