Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Google se rozhodl opět rozšířit nabídku poskytovaných služeb a do svých Google Map nechal zabudovat funkci, díky které můžete zaplatit poplatek za parkování ve více než 400 městech v USA. Zároveň je nově možné zakoupit si jízdenku na MHD u více než 80 dopravních společností po celém světě.

Podle vyjádření Googlu mají tyto nové funkcionality dopomoci k udržení bezpečných odstupů a zabrání zbytečnému potkávání se. Navíc to korensponduje s obecným trendem využívat mobilní telefon jako nezbytného pomocníka, pomocí kterého můžete vyřídit prakticky cokoliv.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Obě tyto nové funkce využívají služeb Google Pay, kde stačí mít registrovanou platební kartu. V praxi jsou pak Google Mapy integrovány s aplikacemi Parkmobile a Passport. Následně stačí jen vybrat v Mapách parkoviště či veřejné garáže, zvolit dobu parkování a kliknout na tlačítko „Zaplatit za parkování“, které se však zobrazí až těsně před cílem.

Velkou výhodou je, že pokud náhodou nestíháte odjet včas nebo zkrátka se chce pozdržet, můžete prodloužit parkování pomocí mobilního telefonu. K dispozici by nová funkce měla být jak pro Android, tak pro iOS. Google plánuje tuto službu postupně rozšířit do všech velkých měst, ale prozatím neuveřejnil žádné detailní informace o spuštění placení za parkování v Praze či Brně.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)