Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Musk poprvé tweetoval o tom, že chce tunelovat pod Miami 18. ledna. „Osobní a nákladní automobily uvízlé v dopravních zácpách generují megatuny toxických plynů a částic, silniční tunely od @boringcompany pod Miami by ale dopravní situaci vyřešily a byly by příkladem pro celý svět,“ napsal.

Elon Musk však v pátek šokoval, když řekl starostovi Miami, že Boring Company může pod městem vykopat dvoumílový tunel za pouhých 30 milionů dolarů – zlomek ceny za 1 miliardu dolarů, kterou uvedli místní úředníci. Musk také řekl starostovi, že Boring Company by mohla dokončit práci za šest měsíců, oproti původnímu čtyřletému odhadu.

Tunelování pod Miami není snadné, protože město je postaveno na vápenci, který je velmi křehký. Tato překážka je jedním z důvodů pro astronomickou cenu uvedenou v roce 2018. Miami Herald v pátek uvedli, že vápencové podloží a dopad stoupajících hladin byly součástí diskuze o této stavbě, ačkoli není jasné, do jaké míry byly tyto otázky projednány. Musk již dříve hovořil o hloubení tunelů tak hluboko pod zemí, jak jsou vysoké Miamské mrakodrapy.

Musk založil společnost The Boring Company v roce 2016 a od té doby zahájil mnoho projektů po celé zemi. Účel a rozsah tunelů společnosti se za tu dobu trochu změnil. V dnešní době se společnost snaží vytvořit přepravní službu využívající Tesly cestující skrz tunely.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)