Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Nedáno oznámila společnost SpaceX Elona Muska, že vyšle do vesmíru na oběžnou dráhu svůj Crew Dragon, který bude historicky poprvé čistě soukromí a dokonce bez astronauta. Doposud bylo známo pouze jméno miliardáře Jareda Issacmana, který si celý „zájezd“ objednal. Nyní je známé i druhé jméno člena posádky.

Je jím Hayley Arcenaux, což je ve svých 29 letech nejmladší Američankou ve vesmíru. Název celé mise je Inspirace 4. O tom, kdo zasedne jako další dva členové posádky se zatím neví. Jered však prohlásil, že jedno místo daruje vítězi soutěže sponzorované jeho společností Shift4. Jedno místo získá někdo ze sponzorů St. Jude’s Hospital a poslední místo pak má dostat jeden ze zaměstnanců nemocnice St. Jude’s Hospital.

Právě ono poslední místo získala Hayley, která je asistentkou lékaře v nemocnici St. Jude’s Hospital. Sama však byla před 20 lety onkologickou pacientkou a prodělala rakovinu kostí. Kvůli tomu má místo kosti v levé noze kovovou tyč. Půjde tak vlastně o historicky první osobu s protetickou náhradou ve vesmíru.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)