Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Hry Twisted Metal se soustředí hlavně na jízdu v těžce obrněných autech a vyhazování ostatních řidičů do vzduchu. Série, kterou šéf PlayStation Productions nazývá „jednou z nejoblíbenějších franšíz od PlayStationu“, začala na původní PS1 a dostala se i na PS2 a PS3.

Děj je podobný filmové sérii Mad Max, kdy musí zloděj automobilů a hlavní protagonista bojovat na silnicích, aby doručil balíček. Zatímco nápad na seriál zdánlivě pochází od Rhetta Reese a Paula Wernicka, kteří stáli za filmy o Deadpoolovi, scénář napsal Michael Jonathan Smith, který se podílel na scénáři Cobra Kai.

První díl Twisted Metal vyšel v roce 1995 a poslední díl byl vydán v roce 2012 pro PlayStation 3. Je trochu divné, že Sony dělá televizní show o franšíze, která nevyšla téměř deset let – zejména proto, že jednou z vlajkových her pro PS5 je Destruction AllStars, která má stejné téma automobilového násilí a která vychází dodnes (zatím poslední díl vyšel tento měsíc).

Není jasné, kdy show vyjde, ale pravděpodobně to tak brzy nebude – natáčení totiž patrně právě začalo. Nový seriál bude součástí první vlny Sony filmového a televizního obsahu založeného na PlayStation hrách, kde bude figurovat i nadcházející show The Last Of Us v hlavní roli s Pedrem Pascalem a Bellou Ramsey a filmu Uncharted v hlavní roli s Tomem Hollandem a Antoniem Banderas.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)