Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Před tímto propadem se ceny Bitcoinu pohybovaly vysoko díky velkému zájmu a také vyjádřením Elona Muska ohledě pozitivnímu postoji k virtuální měně. Ovšem o víkendu svůj názor změnil, a vyslovil domněnku zdánlivě vysokých kurzů. Také výrok americké ministryně financí Janet Yellenové o tom, že je potřeba kryptoměnu regulovat, nepřispěl na účet Bitcoinu.

Jeden takový pokles zažil již na začátku ledna, ale poté už jen rostl. Také někteří odborníci si myslí, že trh s kryptoměnami od ledna stále jen roste. Zároveň dodávají, že objem jsou stále velké a tyto pozice obsazují malý investoři. Celkový objem bitcoinových obchodů je cca 109 miliard dolarů.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Investoři predikují, při stejném vývoji růstu kryptoměny jako v roce 2017, kurz až sto tisíc dolarů za Bitcoin. Nyní je zde ale hrozba výše zmíněné regulace státem. Někteří veřejní činitelé dokonce tvrdí, že je virtuální měna vhodná k praní špinavých peněz. Velkou pozornost získal Bitcoin na konci minulého roku investicemi ze strany velkých společností.

odkaz: E15.cz (odkaz)