Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Hlasoví asistenti se postupně stávají čím dál více populárnější. Jejich ovládání bývá pohodlné a intuitivní a spouští se zkrátka jednoduchým povelem „OK Google,“ „Hey Siri,“ nebo „Alexa.“ Po této hlášce se pak můžete ptát na cokoliv a bavit se s asistentem téměř jako s člověkem.

Nově by se však mezi tyto známé asistenty měla zařadit i největší sociální síť, Facebook se svým „Hey Facebook.“ Konkrétně se tento asistent týká Oculus Quest 2, který se dá hlasovým povelem probudit a nepotřebujete k tomu mačkat žádná tlačítka. Podle posledních zpráv by tento povel měl fungovat i na reproduktory Portal.

Nejde však o povinné či vynucené používání hlasového asistenta, ale jedná se pouze o možnost v nastavení. Důvod je prostý – Facebook se bojí, že by jeho uživatelé mohli být nespokojeni, a proto raději ponechává i klasický způsob probuzení. Volat na soupravu Hey Facebook je však poměrně nelogické, takže s určitou pravděpodobností se toto neuchytí. Daleko větší úspěch by nejspíše Facebook zaznamenal při hlasovém ovládání své sociální sítě.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)