Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Celkově je únorový nárůst Bitcoinu o 60 % a tím tak překonává tradiční aktiva, jako je například zlato. Tento fenomén přispěl k odvrácení obav drastického poklesu virtuální měny v roce 2017, kdy po překonání svých tehdejších maximálních hodnot, byl jeho propad o téměř 45 %. Jev poukazuje na Bitcoin jako na „uchovatele hodnoty“ a na prověřování celého trhu.

Ovšem někteří odborníci kritizují míru kolísání kryptoměny, označují ji za bublinu a predikují její prasknutí. I přes to Bitcoin přijala velká část významných světových bankovních institucí. Americký novinář, který se věnuje také finančním předpovědím Max Keiser označil Bitcoin za vysoce vzrůstový, a to až k hodnotě 2 milióny dolarů za Bitcoin.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Poukazuje při tom na konečnou peněžní zásobu Bitcoinu coby výhodu. Podle Keisera regulační úřady budou neúmyslně nahrávat stoupající ceně této virtuální měny tím, že budou tisknout stále více peněz a posílat je do oběhu. I díky tomu má prý dolar vůči Bitcoinu hyperinflační účinek a v rámci obrany proti inflaci budou kryptoměnu nakupovat i další velké společnosti.

zdroj: www. businessinsider.com (odkaz)