Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Nejznámější virtuální měna Bitcoin v neděli ráno opět vzrostla na jednu ze svých vysokých hodnot. Její aktuální nárůst atakuje 48.700 dolarů za jeden Bitcoin. Což odpovídá přesahu jednoho milionu korun. Jedná se o jednu z největších hodnot této kryptoměny. Nejedná se však o hodnotu nejvyšší. Bitcoin se obchodoval i okolo 49.714 dolarů, tedy 1.057.466, – korun.

Aktuální nárůst činí více než 3 %.  Přitom poměrně dlouhou dobu trvalo, než se tradiční finanční společnosti přestali kryptoměně vyhýbat. Nyní i další kryptoměny čím dál tím častěji vstupují do hlavního dění jako prostředky aktiv a také běžných plateb. Americká banka BNY Mellon minulý týden uvedla, že vytvořila novou službu pro digitální měnu svých klientů.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Konkrétně jde o schopnost služby držet, převádět a vydávat digitální aktiva. Tento krok společnost učinila jen několik dní poté, co firma Tesla miliardáře Elona Muska oznámila svoji investici do Bitcoinu za 1 a půl miliardy dolarů. Zároveň společnost oznámila, že kryptoměnu brzy přijme jako standartní měnu pro platbu svých elektrických automobilů.

S podobným krokem přišla i kanadská instituce Ontario Securities Commission, která oznámila, že schválila vstup prvního světového fondu obchodovaného na burze s Bitcoiny. Také americké město Miami se snaží do svých transakcí zapojit virtuální měnu Bitcoin. Stejné investiční operace dělá také společnost BlackRock Inc.

Zdroj: www.reuters.com (odkaz)