Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Renomovaný výrobce toalet vytvořil inteligentní toaletu budoucnosti: Toto. Na pondělním veletrhu CES představil japonský výrobce toalet a bidetů nový koncept svého „Wellness WC“. Na základě toho, co z vás “vyjde“ vám dává typy jak jíst zdravěji, nebo vás včas varuje před nemocemi.

Pomocí „mnoha špičkových snímacích technologií“ pokaždé, když by si člověk sedl na toaletu, Toto by sledoval a analyzoval „duševní a fyzický stav“ člověka, uvádí tisková zpráva. Pak by tato data odešla do aplikace a poskytla uživatelům doporučení. Příklad který Toto uvádí je, že když například zjistí „nevyváženou stravu“, navrhne změnu konzumovaných jídel. 

„Jedná se o oznámení konceptu,“ uvedl Ryoji Nakamura, vedoucí digitálních inovací společnosti Toto. „Nemůžeme prozradit vše. Mohu však poodhalit, že v tomto konceptu wellness toalety budeme využívat mnoho technologií snímání k detekci informací souvisejících se zdravím. Například stres a úroveň kondice a tělesný stav.  Ze snímacích technologií budeme shromažďovat mnoho zdravotních údajů. “ 

V průběhu let jiné společnosti vyráběly velice drahé „chytré toalety“, které nebyly ani tak životaschopné, ani tak chytré (většinou poskytovaly informace o statistikách životního prostředí, například kolik vody používáte). Profesor Wisconsinské univerzity Joshua Coon uvedl, že poskytování rad ohledně stravování nebo cvičení na základě sledování lidského odpadu „není sci-fi“. Úkolem je jen vhodně namontovat všechny odpovídající nástroje do toalety. 

Zdroj: Mashable.com (odkaz)