Zdroj: Pixabay

Mezi největší automobilky světa patří bez pochyby General Motors, které zastřešuje třeba známý Cadillac, Volkswagen nebo českou Škodu. General Motors se nyní rozhodlo, že je na čase změnit její logo, na tom by nebylo nic tak neobvyklého. Jenže díky neobvyklému tvaru písmen „GM“ dostaneme po jejich natočení poměrně zřetelný nápis „Elon Musk,“ tedy šéfa konkurenční Tesly.

Důvodem, proč automobilky mění svá loga je především touha zbavit se starých konceptů nebo jakéhosi nádechu 90.let a vstoupit na trh jako moderní dynamická společnost s cílem propagovat nejmodernější technologie. V případě loga General Motors nejde o žádnou výjimku. Hlavním smyslem bylo naznačit modrou barvou přechod k ekologii a elektromobilitě a zároveň tvar písmen má symbolizovat technologický vývoj budoucnosti.

Společnost General Motors je prastará společnost a během 113 let své existence vystřídala již čtyři loga s tím, že toto je páté v řadě. Pro konečného spotřebitele nejde o nic závažného, protože General Motors spíše automobilky zastřešuje ale sama o sobě žádný automobil nevyrábí, proto se toto logo objeví maximálně na webu společnosti. I tak musí nové logo značně bavit Elona Muska.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)