Zdroj: Pixabay (odkaz)

Kdo by neznal slavné trilogie Pán Prstenů a Hobit od ještě slavnějšího autora J.R.R. Tolkiena. Tento slavný spisovatel žil ve svém domě, který byl vystavěn v roce 1924, spokojeně v období od 1930 do 1947. Právě ve svém domě napsal ona slavná díla.

Nyní se současný majitel domu, kde pobýval a tvořil J.R.R.Tolkien, rozhodl tuto nemovitost prodat. Důvodem je i to, že se jedná o památkově chráněnou budovu druhého stupně, takže je velký problém zde cokoliv změnit a budova je i těžko prodejná.

Nemovitost stojí na adrese 20 Northmoor Road, Oxford a je nabízena v katalogu nemovitostí za 5,3 milionů dolarů. Nastala však velice zajímavá událost, kdy se fanoušci Tolkienových děl rozhodli uspořádat crowdfundingovou kampaň, kde plánují vybrat zhruba 6 milionů dolarů. Rozhodli se totiž, že dům zakoupí a ze zbytku peněz jej i zrekonstruují.

Celý projekt nazvaný Northmoor se již dočkal obrovské podpory i ze strany známých herců. V budoucnu se má z této budovy stát Tolkienovo centrum, které bude první svého druhu na světě. Vzhledem k rozsáhlé fanouškovské základně a podpoře hvězd je docela pravděpodobné, že se jim to nakonec povede.

Zdroj: People.com (odkaz)