Zdroj: Pixabay

O tom, že společnost Google má zakázáno ze strany americké vlády a prezidenta Donalda Trumpa poskytovat jakékoliv služby, a to včetně nejpopulárnějšího operačního systému Android, se toho již napsalo velké množství. Společnost Huawei se k tomuto problému postavila čelem a rozhodla se, že svůj operační systém HarmonyOS, který v té době byl například v chytrých televizorech, nasadí i do svých mobilních telefonů.

Dlouho se čekalo, kdy má přijít a co vlastně bude tento operační systém umět. Podle předběžných zpráv by měl na zařízení běžet rychleji než Android. Dle neověřených zpráv měl dokonce Huawei nabízet jiným výrobcům mobilních telefonů svůj operační systém místo stávajícího Androida.

Je docela pravděpodobné, že minimálně v domovské Číně uspějí, protože tam je stejně Google zakázaný, takže absence Google služeb tam nikoho netrápí a HarmonyOS by měl podle všeho být opravdu odladěný. Nově se objevila zpráva na serveru gizchina.com, že se Huawei chystá během dneška konečně představit v Pekingu očekávaný HarmonyOS 2.0, který má být určen právě pro mobilní telefony.

Zdroj: Huaweicentral.com (odkaz), Gizchina.com (odkaz)