Zdroj: Pixabay

Minulý král nejvíce aktivních hráčů v jednu chvíli byl Fallout 4, což bylo z mého pohledu celkem vydařené dílo od známé firmy Bethesda, která má ve své sbírce i takové legendární hry jako Skyrim. Fallout 4 byl během vydání roku 2015 hrán celkem 472 962 lidmi. Dnes se však budeme bavit o nejočekávanější hře tohoto roku, kterou není žádná jiná než Cyberpunk 2077.

CD Project Red, jenž se zase mohou pyšnit například Zaklínačem, dotvořili tento rok Cyberpunk2077, o kterém jsme se zde bavili možná přespříliš. To ovšem nic nemění na faktu, že se hra stala už v den vydání tak populární, že ji hrálo přes milion hráčů v jednu chvíli. Samozřejmě tato hra je aktivní i na jiných platformách a knihovnách jako Xbox, Playstation nebo GOG, Epic či GeForce Now.

Také by bylo dobré podotknout, že měla v tu samou chvíli milionovou sledovanost na Twitchi, což pravděpodobně byli jiní lidé než, kteří ji hráli. Další věc, kterou si musíme uvědomit je fakt, že těch milion hraných lidí bylo jen na steamu, což by znamenalo snad nejúspěšnější start multi-platfomové videohry na světě. Nezbývá než popřát CD Projectu všechno nejlepší do nového roku.

Zdroj: PC Gamer.com (odkaz)