Zdroj: Pixabay

Vědecký výzkum prováděl Benkoski v přepravním kontejneru, který simuloval laboratoř aplikované fyziky. Vzhled kontejneru lze popsat jako normální kontejner celý obtočený LED diodovými světly v jejichž středu se nachází kovová mřížka a černá opona, která z části kontejner zakrývá. Tento simulátor září intenzitou až 20 sluncí.

Fyzik, který vyučuje na Univerzitě Johnse Hopkinse testoval tento pokus namontováním černobílé dlaždice na kontejner a tmavý závěs, který byl kolem kontejneru instalován. Po zapnutí celého slunečního simulátoru a jeho zahřátí se pumpuje helium v kapalném stavu pomocí trubice na černobílé dlaždici. Helium poté absorvovalo telplo z LED diodových žárovek.

Zdroj: Pixabay

Helium pak expanduje pomocí kanálu a zůstává v něm, dokud není uvolněno tryskou. Podle slov samotného fyzika myšlenka solárního tepelného systému může fungovat i ve skutečnosti. Také řekl, že není těžké tuto myšlenku odmítnout. V minulosti pro tento účel byly určeny pouze dvě kosmické lodě, a to pouze nad rámec své původní mise na planetě Jupiter a Saturn.

Benkoski také podotkl, že jeho tým chce sestavit kosmickou loď, která bude rychlejší než předešlé dvě lodě a které se přiblíží nejblíže ke slunci. Vědci se domnívají, že solární tepelný pohon je nejrychlejší co se týče transportu sondy do mezihvězdného prostoru. Jejich cílem je pohánět  kosmické motory spíše teplem ze slunce nežli  aplikovat spalovací motory.

Zdroj: Arstechnica.com