Zdroj: SonaJurikova.cz

Emoji jsou velice často využívané a populární doplňky našich rozhovorů a chatů. Mnohdy nahrazují i klasickou komunikaci. Nyní však v rámci jedné semestrální práce magisterského studia Soni Juríkové vznikl nápad vytvořit ryze české emotikony. Nakonec se jich poskládalo úctyhodných 157 kusů, které všechny do jednoho charakterizují nějakým způsobem život v Česku.

Z původně semestrální práce je nyní velice žádná veřejná komodita nazvaná Czemoji a jejich kompletní sada obsahující všech 157 obrázků je zcela zdarma ke stažení. Můžeme zde najít třeba řízek, chlebíček, ponožky v sandálech, smaženku, Škodu 120L, kofolu, Prymulu, Zemana, Babiše a mnoho dalšího.

Jednoduše řečeno je zde vše, co charakterizuje náš národ i naši povahu. Poté, co si zábavné Czemoji nainstalujete je můžete volně využít kdekoliv, ať už v iMessage, Slacku, WhatsAppu a v budoucnu snad i Messengeru. Czemoji jsou plně kompatibilní jak s mobilním telefonem, tak s počítačem a navíc se zobrazují i těm, kteří je nainstalované nemají. Pro instalaci do Messangeru si stačí jen stáhnout oficiální aplikaci. Pro ostatní chatovací aplikace stačí postupovat dle návodu uveřejněného na oficiálních webových stránkách projektu. Je zde připravený i videonávod či trailer, který představuje jednotlivé vtipné emoji či jejich využití v praxi.

Zdroj: SonaJurikova.cz