Zdroj: Pixabay

U chytrých hodinek si můžeme všimnout neustálého trendu všech výrobců, kteří se snaží vylepšovat jejich parametry a mimo jiné i výdrž. Jelikož nejde o perpetum mobile je nutné je stejně jednou za čas nabít. Nyní se ukazuje možnost, kdy vývojáři skloubili prastarou technologii samonabíjecích hodinek a moderních chytrých hodinek.

Na univerzitě v Hongkongu představili novou technologii, která umožňuje nabíjení chytrých hodinek jen díky přirozenému pohybu lidské ruky. V mechanismu samotných hodinek je vidět průlom, který se točí kolem energetického kombajnu, který má magnetické frekvenční měniče. Ti zesilují celkový výstup na 1,74 mW.

To by mělo dostačovat pro napájení hodinek, procesoru i veškerých dalších vymožeností v podobě senzorů na snímání zdraví. Je však logické, že čím více pohybu by uživatel vykonal tím více energie by hodinky vyprodukovali. Jedná se však stále jen o prototyp, ale již teď je jisté, že v budoucnu to bude toto nabíjení běžnou součástí hodinek a možná i mobilních telefonů.

Zdroj: androidauthority.com