Zdroj: Pixabay

Před časem jsme vás informovali o tom, že Ministerstvo zdravotnictví vyzývá všechny občany ke stažení aplikace eRouška. Nově se rozhodla hlavní hygienička, Jarmila Rážová, požádat o spolupráci tři největší mobilní operátory na našem trhu o pomoc a ti počínaje včerejším dnem začnou všem svým uživatelům rozesílat SMS s prosbou o nainstalování aplikace eRouška do svých mobilních telefonů.

T-Mobile spolu s Vodafone pošlou následující znění: „Sdeleni MZCR: Prosime nainstalujte si na svuj chytry telefon aplikaci eRouska. Jak funguje a link na instalaci najdete zde www.erouska.cz. Aplikace Vas muze upozornit na setkani s COVID nakazenym. Dekuji. Jarmila Razova, hlavni hygienicka CR“. Společnost O2 se pak rozhodla do výzvy vložit navíc i odkaz k instalaci.

T-Mobile se navíc rozhodl, že všem svým zákazníkům, kteří pracují v nemocnicích nebo hygienických stanicích poskytne až do konce nouzového stavu neomezená mobilní data zadarmo. Aplikace eRouška je plně kompatibilní s OS Android od verze 6 a iOS od verze 13.5. Smyslem aplikace již není trasování lidí, ale anonymní upozornění, že jste se dostali do styku s pozitivně testovaným člověkem. Je nutné přiznat, že například pro zaměstnance infekčních oddělení se jedná o „zbytečnou“ věc již z logiky věci.

Zdroj: CNews.cz