Zdroj: Pixabay

Společnost PayPal se rozhodla definitivně vstoupit na nový trh s kryptoměnami. Jako první budou moci nové služby nákupu a prodeje kryptoměn vyzkoušet uživatelé ve Spojených státech amerických, a to již během několika příštích týdnů. Na počátku příštího roku pak budou moci jednotlivý uživatelé reálně platit u více než 26 milionů obchodníků kryptoměnou.

Obchodník, kterému bude zaplaceno například v Bitcoinech neobdrží na svůj účet logicky Bitcoiny, ale PayPal převede tuto platbu podle aktuálního kurzu a vyplatí obchodníka v dolarech. Ještě během tohoto roku chce stihnout PayPal udělat mezi svými uživateli malou osvětu a trochu přiblížit lidem, co to je blockchain a jak vlastně tento zvláštní ekosystém funguje, a to včetně rizik a příležitostí, které jdou ruku v ruce.

Zdroj: Pixabay

Zároveň PayPal uvedl, že až do konce roku nebude účtovat žádné poplatky za nákup a prodej kryptoměn. Podle vyjádření generálního ředitele PayPalu, Dana Schulmana, by v budoucnu měly kryptoměny proniknout i do Venma, což je mobilní platební služba. Navíc je to dle Schulmana jakýsi most nebo první krok k propojení klasického bankovnictví a kryptoměn. Dle jeho odhadů budou během příštích let centrální banky sami vydávat své digitální verze tamní měny.

Počínání PayPalu je logické a z obchodního hlediska se jedná o velkou příležitost. Za platbu kryptoměnou si totiž může platební platforma účtovat daleko větší poplatky než za platbu klasickou měnou. Pro PayPal je tedy výhodnější přimět uživatele, aby platili například Bitcoinem místo dolarem.

Zdroj: Engadget.com