Zdroj: Pixabay

Trilogie Pán prstenů a Hobit se staly celosvětovým fenoménem, který si získal obrovský ohlas u fanoušků. Nyní by měly tyto trilogie vycházet nově i v rozlišení 4K Ultra HD. Nejprve budou k dispozici ve Spojených státech amerických, kde již běží předobjednávkový systém. Oficiální prodej se pak plánuje na 1. prosince tohoto roku.

O této novince informoval prostřednictví sdíleného videa na fanouškovských stránkách TheOneRing herec Sean Astin, což není nikdo jiný než představitel Samvěda Křepelky. Ve videu, které nasdílel, pak slibuje divákům ten nejneuvěřitelnější zážitek, který můžete doma vůbec zažít.

Pán prstenů je přece jen už téměř dvacet let starý, a proto byl natočený na 35mm film, ale díky tomu nebylo větší rozlišení žádný problém. Hobit se natáčel již výrazně později digitální metodou, ale rematerování prý také nebyl žádný problém.

Při objednání dostane každý šťastlivec trilogii obohacenou o nepublikované scény a to celé zabalené v designovém boxu. Tento box podle předobjednávkových cen vyjde v případě Pána prstenů 2 000 Kč a Hobit v přepočtu zhruba 2 200 Kč, což je přijatelná suma. Na následující léto se pak chystá ještě tzv. Ultimate Collectors Edition, která by měla obsahovat všech šest filmů včetně téměř všech natočených scén.

Zdroj: The One Ring.net