Zdroj: Pixabay

Škoda Auto představila svou novou chloubu, kterou je elektromobil Škoda Enyaq iV. Zajímavostí je, že byla od počátku, na rozdíl od Škody Citigo, vyvíjena na platformě pro elektromobily MEB. Podle slov ředitele Škody Auto, Thomase Schäfera, se tím zařadil mladoboleslavský závod vedle závodů v Německu k evropské špičce.

Nová Škoda Enyaq bude nabízena v několika variantách a provedeních včetně výběru pohonu na zadní kola a 4×4. Maximální dojezd, v závislosti na výbavě, je pak 510 kilometrů a v naprostém základu za něj zaplatíte 1 059 000 Kč.

Příjem objednávek započal oficiálně dnešním dnem a mimo tento sériově vyráběný model bude ještě v nabídce limitovaná edice odkazující na 125. výročí založení automobilky Škoda. Zrychlení na 100 km/h pak může být, samozřejmě v závislosti na výkonu, od 6,2 do 8,7 vteřin .

Mimo těchto technických parametrů vyniká Enyaq i po designové stránce, a to především díky umělé masce chladiče, která je navíc podsvícena 130 LED diodami. V lepší výbavě pak nabídne i takovou vymoženost, jako je parkování na dálku, kdy řidič přes mobilní telefon ovládá automobil, který za něj zaparkuje v úzkém parkovacím místě.

Zdroj: Novinky.cz