Zdroj: Pixabay

Současná situace v Bělorusku není nikterak příznivá a tamní obyvatele rozdělila prakticky na dva tábory – příznivce a odpůrce staronového prezidenta. Místní hackeři, z tábora odpůrců, se proto nabourali do vysílání internetové běloruské státní televizní a rozhlasové společnosti BT a místo tradičních večerních zpráv nahráli na její web různá videa natočená během protivládních protestů.

Na těchto videích jsou vidět kruté zásahy běloruských policistů, mlácení, bití a zatýkání. Tyto videa povětšinou pocházejí ze sociální sítě Telegram, kam byly nahrány televizními kanály Current Time TV, Nexta, Onliner a TUT.BY.K přerušení živého vysílání došlo ve chvíli, kdy probíhal rozhovor s běloruským ministrem zdravotnictví o šíření COVID-19 v Bělorusku.

Zhruba ve stejnou chvíli, kdy probíhal útok, se na Telegramu ve skupině s názvem Kyber-Partyzáni objevila zpráva „Pokud BT nechce lidem ukázat pravdu, ukážeme ji my.“´Je zcela logické že tamní policie nyní bude po útočnících pátrat, avšak je zde možnost, že v současné době nepobývají v Bělorusku.

Zdroj: iRozhlas.cz