Zdroj: Pixabay

Během současné pandemie se na nás ze všech stran valí množství nejrůznějších bezpečnostních a hygienických opatření. Hygienici se však shodují, že dvě opatření jsou asi nejdůležitější, a to nošení roušek a dezinfekce míst, kterých se dotýkáme. Problémem ale zůstává, jak se vypořádat s dezinfekcí třeba nákupních vozíků, kterých se dotýkají stovky lidí. Supermarket Albert se proto v souvislosti s těmito opatřeními rozhodl zavést testovací verzi nové služby.

Ve své prodejně v pražských Nových Butovicích se rozhodlo vedení Albertu vystavět nový box s UV světlem, které by mělo za poměrně krátkou chvíli zneškodnit všechny viry a vozík sterilizovat. Tento box je na prodejně k dispozici již od začátku září. Celá obsluha je pak velice jednoduchá a intuitivní. V praxi stačí počkat, až se rozsvítí zelené světlo, zajet vozíkem do boxu a po opětovné rozsvícení zeleného světla s košíkem zase vyjet.

„Klademe důraz na to, abychom vytvářeli co nejbezpečnější prostředí k nákupu. Proto ve zvýšené míře dezinfikujeme povrchy, dotykové plochy, a v případě potřeby i celé prodejny. Jako další nadstavbu tohoto opatření jsme se rozhodli vyzkoušet samoobslužný dezinfekční box.“

Podle zaměstnanců je velká výhoda, že zákazník si je schopen obsloužit zcela sám a není vyžadován zásah další obsluhy. Jiří Mareček ještě dodává, že zákazníci tuto novinku vítají a se zájmem ji zkoušejí. Vzhledem k aktuálnímu průběhu celé pandemie se dá očekávat, že podobné boxy se rozšíří i do ostatních prodejen a možná i řetězců.

Zdroj: Albert.cz