Zdroj: Pixabay

Příběh Zaklínače je velice populární nejen v jeho filmovém zpracování na Netflixu, v původní knižní verzi nebo jako dobrodružnou hru na počítači. Nyní se studio Spokko rozhodlo doplnit tuto škálu o propracovanou hru na mobilní telefony s názvem The Whitcher: Monster Slayer.

Vzhledem k tomu, že Zaklínač je plný různých triků, intrik, příšer a mezilidských vztahů, naskýtá se vývojářům poměrně široké spektrum působnosti. To, co bude na této hře ale unikátní je rozšířená realita podobně jako v případě Pokémon Go. Celý děj se tak bude zobrazovat skrz zadní fotoaparát vašeho mobilního telefonu přímo zasazen do reálného světa na vašem displeji.

Na své cestě pak samozřejmě narazíte na množství nejrůznějších příšer, objektů, budete muset připravovat lektvary, plnit zadané úkoly a zkrátka vylepšovat a budovat vlastní postavu. Oproti Pokémon Go se do této hry bude důmyslně promítat i reálné počasí, které je právě venku, tzn. pokud bude deštivo, bude i ve hře pršet. Bude-li však slunečno, bude se Zaklínač procházet oslněn slunečními paprsky.

Oficiální termín, kdy přijde tato pecka na trh mobilních aplikací prozatím není znám, ale očekává se, že by se tak mělo stát do konce tohoto roku. Jediné, co je v tuto chvíli jisté je, že bude k dispozici jak pro iOS a Android. Nezbývá, než si počkat.

Zdroj: thewitchermonsterslayer.com