Zdroj: Pixabay

WhatsApp je celosvětově hojně využívanou chatovací aplikací, která na rozdíl od sesterské aplikace Messenger, svou konverzaci šifruje. Bohužel až do současnosti byl pro některé uživatele problém, že mohlo být připojeno pouze jedno aktivní zařízení.

Podle poslední zprávy uveřejněné na oficiálním účtu na Twitteru se připravuje náprava a za nedlouho bude možné mít na účtu WhatsApp až čtyři aktivní zařízení zároveň a navíc se budou mezi nimi automaticky synchronizovat všechny přijaté a odeslané zprávy.

Tyto funkce jsou při tom u jiných konkurenčních aplikací poměrně samozřejmé. Běžně se u WhatsAppu stávalo, že pokud se někdo chtěl přihlásit ke svému účtu z jiného zařízení, byl na původním obratem odhlášen a veškerá konverzace zmizela, resp. konverzace u jednoho kontaktu, které probíhali na střídačku na dvou zařízeních, nebyly synchronizovány.

Prozatím však zůstává otázkou, zda WhatsApp plánuje tyto změny na všech operačních systémech nebo jen pro Android. Není jasné ani zda bude možné synchronizovat zprávy z iOS na Android či opačně. V tuto chvíli totiž nejsou aplikace pro tyto dva nejpoužívanější operační systémy kompatibilní.

V praxi však umožnění více aktivních zařízení zároveň znamená pro WhatsApp, který je šifrovaný metodou end-to-end, daleko větší problém, než třeba pro Messenger, který pozbývá jakékoliv zabezpečení. Datum premiéry ještě není znám, ale vzhledem k náročnosti implementace můžeme očekávat nejspíše až příští rok.

Zdroj: WABetaInfo.com