Zdroj: Pixabay

Formát SMS je již v současné době zcela nedostačující. Proto se i český operátor Vodafone rozhodl přejít na novější typ služby, a to RCS Chat. Informace o přechodu na novou službu již začal svým zákazníkům plošně rozesílat. Tento nový formát RCS (Rich Communication Services) začíná být populární i ve Spojených státech Amerických, kde ho zavádí třeba gigant Google.

Podle společnosti Vodafone by se z tohoto formátu mohl v budoucnu stát silný konkurent známého Messengeru, WhatsAppu nebo iMessages od Applu. Hlavní výhodou je, že je tento formát podporován na drtivé většině Android zařízeních. V praxi bude tento formát vypadat jako běžný chat, na který jsme zvyklí a jediné, co musíte udělat pro jeho využití je zapnout si tuto službu a můžete vesele chatovat s někým, kdo má také tuto službu aktivovanou.

Zdroj: Pixabay

Na rozdíl od Messengeru tak není potřeba žádná registrace. Tato služba bude navíc „zdarma,“ resp. zprávy budou odesílány přes mobilní data popřípadě Wi-Fi, takže zákazník si zprávy nakonec stejně zaplatí. V České republice je Vodafone prozatím jediným operátorem, který chce zastaralé SMS a MMS nahradit tímto novým formátem.

Další operátoři o přechodu na RCS prozatím uvažují. Zprávy zaslané pomocí RCS je navíc možné, stejně jako u WhatsAppu, zasílat a přijímat celosvětově. RCS je navíc schopna do konverzace pojmout až skupinu sta uživatelů. Je více než pravděpodobné, že tento formát má velký potenciál a do budoucna se jistě stane velkou konkurencí chatovacích aplikací.

Zdroj: Vodafone.cz