Zdroj: Pixabay

Společnost Apple se snaží průběžně skupovat perspektivní startupu a technologické společnosti, aby dopomohli k technologickému růstu. Podle posledních zpráv ze serveru TechCrunch měla americká společnost Apple zakoupit společnost Camerai, která se zabývá vývojem rozšířené reality a počítačovým viděním.

Podle odhadů byla cena za tuto společnost v řádech několika desítek milionů dolarů, avšak ihned po jejím zakoupení ji Apple nechal zavřít. Společnost Camerai získávala v minulých letech investice od investorů, jako je Atoora či SKO Fund v řádech milionů dolarů, avšak prodeji to nezabránilo.

Veškerý personál Camerai měl být převeden do provozů společnosti Apple a technologické vybavení Camerai bylo zahrnuto do příslušné výroby. I když není přesný datum transakce znám, je jasné, že se to projeví nejspíše na kamerovém vybavení iPhonů. Již iOS 13 a iOS 14 dostaly poměrně velké softwarové aktualizace svých fotoaparátů. Mimo rozšířenou realitu se Camerai zabýval i různými nástroji na úpravu obrázků, což se s největší pravděpodobností promítne do další aktualizace.

Zdroj: Gizmochina.com