Zdroj: Pixabay

Společnost Microsoft se pokouší pružně vyhovět stoupající poptávce po co možná nejaktuálnějších informacích ohledně infekčního onemocnění COVID-19. Nechal tak pro svůj vyhledávač Bing vyvinout jednoduchou a intuitivní mapu, která zobrazuje aktuální stav nakažených lidí nejen v jednotlivých zemích, ale i celosvětově.

I když vyhledávačem s největším podílem na trhu je Google a oproti němu má vyhledávač Bing od Microsoftu pouze zanedbatelný podíl na trhu. I přes to Bing předhonil Google a na adrese bing.com/covid uveřejnil svoji interaktivní mapu, která nabízí vše, po čem v dnešních dnech všichni touží. Příjemné je i to, že celá stránka je dostupná v českém jazyce a je plně responzivní.

Zdroj: bing.com/covid

Na webu bing.com/covid jsou jak celosvětové statistiky, tak i žebříček států seřazený podle počtu potvrzených nakažených. Je zde i možnost jednotlivé země rozkliknout a nechat si zobrazit počty obětí či uzdravených. Ke každému státu jsou pak k dispozici i mediální zprávy a videa, která situaci v dané zemi blíže popisují. Při bližším zkoumání však uživatel může narazit na zajímavého „šotka,“ kdy jsou z Českou republikou spojovány hlavně případy z Indonésie. To může působit na druhou stranu až nedůvěryhodně. Svoji vlastní mapu by měl v blízké době spustit i Google.

Podle vyjádření společnosti Microsoft pochází veškeré údaje týkající se pandemie koronaviru z databází Světové zdravotnické organizace (WHO), Amerických center pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) a dále pak Wikipedie.

Zdroj: ZDNet.com